Over mij en deze website

36 jaar, getrouwd met Maarten. Moeder van Eline (17 sept 2012), Pieter (3 sept 2014) en Aagje (29 oktober 2016, geboren op mijn verjaardag!).

Breien leerde ik als kind van mijn oma. Toen ik 24 was, pakte ik dit weer op. Ik volgde meerdere cursussen om technieken te leren en verbeteren. Ik geloof niet dat je met breien ooit uitgeleerd raakt en dat is nu juist wat me zo fascineert! Daarnaast heb ik altijd veel onrust (gehad) in mijn hoofd. Breien geeft zoveel rust! Door breilessen te geven hoop ik anderen (volwassene, jongere, kind) te laten ervaren hoe rustgevend (mindful) breien kan zijn! Als iedereen zou leren breien, was er volgens Annie M.G. Schmidt zelfs vrede op de wereldbol 😉 (kijk voor de tekst naar het vastgezette bericht onder ‘breiblog’).

In eerste instantie breide ik vooral voor mijn gezin. Toen in september 2014 mijn zoon Pieter geboren werd, vroeg mijn kraamhulp (ook newbornfotografe) iets voor haar te breien. En vanaf dat moment kwamen er steeds meer verzoeken binnen. Ik merkte dat ik het ontzettend leuk vond dat anderen heel blij werden van mijn gebreide accessoires en daarom startte ik mijn Etsy shop. In december 2015 stond ik voor het eerst op twee winterfairs. Wat leuk om te doen! Nog steeds brei ik voor mijn gezin. Items waar zij heel blij van worden, zet ik steeds vaker in mijn shop. Zo is alles wat ik verkoop dus eerst goed getest 🙂

Sommige projecten zet ik niet in mijn shop (omdat ze onbetaalbaar zouden worden vanwege de tijd die erin gaat zitten en de kosten van het garen!), maar die deel ik graag op mijn blog. Of ik vertel daar over verschillende garens, liefst die van kleine/nieuwe ondernemers (neem vooral contact op als ik wat over jouw product zou moeten schrijven!). Of over patronen die ik bijzonder vind, met aandacht voor de ontwerpers erachter.

Wil je zelf leren breien? Kijk bij de breilessen die ik aanbied (of google eens wie er bij jou in de buurt les geeft; het is zoveel leerzamer en gezelliger dan via YouTube!). I

image

Ik heb Nederlands gestudeerd en geef al jarenlang taal- en communicatielessen op middelbare scholen en hbo’s (nu op een pabo).

Schrijven, les geven, breien: de dingen die ik het allerliefste doe komen samen in mijn onderneming MirjamMolenbeek (kvk: 68723733)

Vind me op social media:

Facebooksite: mirjammolenbeek.nl

Ravelry: mirjammolenbeek

Instagram: mirjammolenbeek

Wil je dat iets speciaal voor jou brei/maak? Wil je mijn producten verkopen via jouw (web)winkel? Of dat ik iets schrijf over jouw nieuwe (web)winkel/garens/breiblog, enzovoorts? Neem gerust contact op!

3 gedachten over “Over mij en deze website

 1. Pingback: Etsy tip: zet je social media netwerk in! | Mirjammolenbeek.nl

 2. Diana Veenings

  Beste Mirjam,
  Ik ben op zoek naar Marino wol om mijn eigen dreads te maken.
  Kan ik alleen online shoppen?
  Of kan ik ook langs komen?

  Groetjes Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *