Weversmarkt in Hoorn: prachtige wol, nieuwe ideeën en veel gezelligheid

Op 15 juli bezocht ik samen met twee breiclubgenoten (zie ook een van mijn vorige blogs) de Weversmarkt in Hoorn.  Heerlijk om de eerste dag van mijn vakantie in te luiden! Op de markt vond ik prachtige wol, deed veel nieuwe ideeën op en had vooral een heel gezellige dag!

image

Ik had de markt nog niet eerder bezocht. Hij was veel groter dan ik had verwacht! Wat ik vooral leuk vond: bijna alle kraampjes hadden ook daadwerkelijk iets met wol te maken! Degenen die vaker een wolmarkt bezoeken snappen wel wat ik bedoel: vaak staan er op wolmarkten meer kraampjes die allerlei andere dingen dan wol verkopen, dan wolverkopers zelf. Maar niet op de Weversmarkt!

Vanwege de grote hoeveelheid regenbuien hadden we bedacht ‘even kort’ te gaan. Maar zelfs de regen voorkwam niet dat we alle drie zo enthousiast werden van al het moois, dat we die regen bijna niet meer door hadden. En zo dachten velen erover: het werd in de loop van de ochtend drukker en drukker. Hartstikke gezellig, zoveel mensen bij elkaar met dezelfde hobby’s in het prachtige Hoorn!

Dit garen wil ik nog wel voor mijn dochter!

Al het moois dat ik kocht 🙂

Ik kocht lieve knoopjes (altijd leuk voor breisels voor de kindjes), verschillende bolletjes bij Batts and Threads (waar ik zeker nog eens wat ga bestellen; het garen op bovenstaande foto vond ik zo mooi voor mijn dochter, maar wil eerst een leuk patroon zoeken) en een streng angorawol in een fantastisch mooie kleur bij De Vaort Angorageiten. Wat speciaal is het om de foto te zien van de geiten waar je wol vandaan komt! Ook hier verwacht ik in de toekomst nog wel meer te gaan kopen. En vind ik nu zo leuk van zo’n markt: nieuwe, kleine ondernemers vindend die prachtige dingen maken!

Natuurlijk was er nog veel meer moois. Ben je ook geweest en wil je delen wat jij leuk vond? Of wat je bij wie hebt gekocht? Laat vooral hieronder of op mijn Facebooksite een reactie achter!

Ik heb zoveel ideeën opgedaan: ik ga lekker breien deze vakantie. En hoop heel wat moois met jullie te kunnen delen.

 

 

 

 

2 gedachten over “Weversmarkt in Hoorn: prachtige wol, nieuwe ideeën en veel gezelligheid

 1. Selma Sindram

  Ha Mirjam,
  Wat een gezellig verhaal, ik ben blij met deze PR. Ik had nog niet eerder gereageerd op je mail, teveel andere zaken vragen alweer mijn aandacht.
  Fijn te lezen dat je zo genoten hebt. Ik geniet ook altijd, maar zie eigenlijk nauwelijks wat er op de kramen ligt, er komen altijd speciaal mensen voor mij naar de markt en dan loop je toch al kletsend rond, wat ook heel gezellig is.
  Tot volgend jaar!

  1. MirjamMolenbeek Bericht auteur

   Hoi Selma,

   Dank voor je reactie, leuk! Jammer dat je zelf eigenlijk amper tijd hebt te kijken naar wat voor prachtige dingen er allemaal liggen 🙂 Super organisatie in elk geval en zeker tot volgend jaar!

   Groetjes, Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *